Fiat historien

Fiat designer biler for fremtiden. Og bygger biler som designer fremtiden.

Finn ut mer

Mer enn 100 år på fire hjul. Alltid på farten.

Vi startet tilbake i 1899 med grunnleggelsen av Fabbrica Italiana Automobili Torino og den første modellen: 3½ HP. Siden den gang har våre biler vært en del av historien til Fiat og italiensk verdensomspennende mobilitet. Vi er solte av å være det eneste bilmerket som har blitt kåret til «Årets bil» hele 9 ganger. Vi tror på våre produkter og vår lidenskap, og vi vet at dette vil skape vår fremtid.

Kulturarv

alt-image1

Visjonen er kraft som driver designerne: visjon om utvikling, innovasjon og fremgang. Den første visjonen ble en virkelighet sommeren 1899 med 3½ HP, hvorav kun 24 eksemplarer ble laget av totalt 150 arbeidere på Torino-fabrikken, det første og eneste Fiat-produksjonsanlegg som eksisterte på den tiden. Den entusiasmen som har drevet de tidlige visjonærene, har skapt et lidenskapelig selskap som har eksistert i over 100 år: et selskap som bygger biler for fremtiden.

alt-image1

Den ekstreme lange erfaringen har ført til mye godt: fra de første 500 til den splitter nye 124 Spider. Og alle disse prosjektene, fra de klassiske Fiat-bilene til de nyeste modellene har inspirert oss til å lansere Fiat Heritage: prosjektet som forteller historien om bilene og om Fiat’s verden.