SUV og Crossover: alt du trenger å vite

Ser du etter en stor bil, men er usikker på om du vil velge SUV eller Crossover?
I dag er det mange modellutvalg som tilbyr innovative funksjoner om bord. Dette er grunnen til at SUV og Crossover har vokst raskt i sitt segment de siste årene.
Det kan ofte skapes forvirring mellom de to biltypene også fordi det kan virke som at de har like egenskaper. Men i virkeligheten så er det eneste de har til felles er høyden, ettersom at de er svært ulike på mange måter, som blant annet strukturen og de mekaniske delene.
Ved å vurdere nøkkelfunksjonene (inkludert ekstrautstyr, forbruk, trekkraft, størrelse og drivstofftilførsel) vil du kunne finne ut av hvilken versjonen som passer best for deg.
Så la oss prøve å belyse ulikhetene for å unngå forvirring og forstå hvilken bil som passer best for din livsstil.

Alle Fiat modeller:

Fiat tilbyr mange ulike typer SUV og Crossover modeller, alle i ikonisk og moderne drakt, spesielt designet for økt urban mobilitet. Du kan prøve stilen din i 500X Urban eller hopp ombord 500X Cross, 4x4 SUVen som er perfekt for alle veiforhold. Eller gå for Panda Cross, en kompakt og praktisk SUV. I Crosscover-kategorien har vi 500L Cross, en crossover med et sporty utseende: 500X Cross Mirror er en spesialversjon av den kompakte crossoveren og 500L S-Design er en elegant bil beriket med toppfunksjoner.

SUV og Crossover: to ulike begrep

For å finne ut av hvilken bil som passer deg best, må du vite forskjellen mellom en SUV og en Crossover. SUVen er den største versjonen og er veldig lik off-road kjøretøy eller stasjonsvogn. Den er robust, høy og romslig, med en ytelse som er overlegen sammenlignet med en vanlig sedan. Men hva betyr egentlig “SUV”? SUV står for Sport Utility Vehicle, dette er på grunn av eksteriøret, som ofte blir sammenlignet med et off-road kjøretøy, selv om det eneste de faktisk har til felles er den hevede kjørestillingen og firehjulstrekk.

Mens, Crossover er en mellomkategori mellom en MPV og en stasjonsvogn. Dette er en bil som alltid har en hevet kjørestilling, perfekt for folk som elsker å kjøre i byen. Den er mindre enn en SUV, men har en like kraftig motor. Den har ikke alltid firehjulstrekk, men i nyere tid har dette vært en vanlig egenskap for den nye generasjonen av crossover.

SUV og Crossover, lik men ikke lik

La oss prøve å rydde opp i misforståelser mellom SUV og Crossover. Faktisk forveksler mange SUV med Crossover og tror til og med at det er samme type bil. Imidlertid er forskjellen mellom en SUV og Crossover faktisk ganske merkbar. En Crossover er ofte mer lettkjørt fordi den har et mindre fotavtrykk når det gjelder høyde, lengde og vekt, noe som gjør det enklere å kjøre i byen. Faktisk er SUV og Crossover svært ulike på mange måter. Forskjellen er knyttet til ulike faktorer som for eksempel 4x4 system og størrelsen på coupéen i kjøretøyet. Karosseriet er forskjellig og mekanikken er ofte ulik. Krysningen av ulike funksjoner fra forskjellige typer biler er vanlig for en Crossover, noe som gjør bilen svært allsidig.

500X Cross og City Cross

500X Cross og City Cross

4x4 SUV passer for alle typer terreng. 500X Cross og City Cross er kompakte med off-road detaljer, optimalisert for maksimal off-road smidighet, noe som er perfekt for en liten familie. Det romslige interiøret med raffinert skinnbekledning, eksklusive detaljer og komfortable seter vil få deg til å føle deg som hjemme. Stort bagasjerom fra 350 til 1000 liter.

500X Urban

500X Urban

En topp moderne kompakt SUV. Med 5 komfortable seter og et romslig, praktisk interiør, er 500X Urban det ideelle valget for familier. Spesielt hvis du er ute etter de samme fordelene som en SUV, kombinert med en storbyfølelse, moderne design og interiør med eksklusive detaljer. Førsteklasses komfort på førersetet, det ekstremt allsidige interiøret og den ledende teknologien gjør dette til den perfekte familievennlige SUVen.

500L Cross

500L Cross

En kompakt, svært funksjonell og overraskende romslig crossover. Med sin morsomme og eventyrlig personlighet er 500L Cross klar til å ønske familie og venner ombord. 5 komfortable seter, brukervennlig teknologi, stor coupé og en lengde på 4,2 meter. Alt pakket i en bil som lar deg følge lidenskapene dine også off-road.

Panda City Cross

Panda City Cross

En City-SUV med et friskt design og like smidig som alltid. Svart cross-grill med karosseri-farget beskyttelsesplate under støtfanger samt ekstra beskyttelse rundt bilen for å unngå by-bulker. De røffe hjulene understreker det autentiske crossover-utseende.