ELEKTRISKE FUNKSJONER

SOM SKAPT FOR BYEN

Den autonome rekkevidden dekker den daglige pendlingen din i byen: å dra på jobb, til treningsstudioet og hjem igjen, siden nye 500 har en rekkevidde på opptil 320 km. Og når den brukes utelukkende til urban kjøring, strekker rekkevidden til splitter nye 500 seg opp til 460 km med en imponerende urban syklus.

SHERPA-MODUS

«Sherpa-modus» er et smart kjøreoppsett som sparer energi og slik hjelper med å bringe deg til reisemålet ditt, samtidig som bilens parametere optimaliseres. For eksempel: mobillading, bruk av klimaanlegg, begrense hastighet eller akselerasjon.

HURTIGLADING

Den splitter nye 500 «la Prima» lades raskt ved høye 85 kW, og er klar til en hel dags kjøring innen kaffepausen er over: 50 km ved en 5 minutters lading. Den når 80 % av full batterilading på 35 minutter. Fordi det leveres som standard, kan du bruke den på en hvilken som helst offentlig hurtigladestasjon – takket være den medfølgende modus 3-kabelen.

KJØRING MED ÉN PEDAL

Den splitter nye 500 «la Prima» er en av de første elbilene som tilbyr en ny kjøreopplevelse ved å bruke høyre pedal både til å akselerere og bremse. Hver gang føreren løfter høyre fot fra pedalen bremser bilen ned, og konverterer og gjenoppretter kinetisk energi som genererer elektrisk kraft og lader batteriet.

TECHNOLOGY

A trusted co-driver: the all-new 500 «la Prima» Hatchback is the first small electric car to bring Level 2 Autonomous Driving (ADAS), which means a superior level of safety and security when you’re on the road.

FIAT CO-DRIVER

Kjør behagelig, på mange forskjellige måter. Først og fremst kan alle nye 500 «La Prima» lese veiskilt og foreslå hvilken hastighet du bør holde på den spesifikke veien. Deretter, når du har satt hastigheten og avstanden med rattknappene, holder systemet autonomt avstanden fra kjøretøyet foran deg (ved over 30 km/t), og stopper når trafikken tilsier det. Som en pålitelig medsjåfør, alltid ved din side.

TRYGG I EGET KJØREFELT

Når du ligger over 60 km/t, gjenkjenner den nye 500 «la Prima» linjene på veien og holder deg i midten av kjørefeltet, noe som gjør reisen tryggere og mindre stressende.

ENKLERE PARKERING

Ta det med ro, også i lav hastighet: Du kan ikke lenger ved et uhell kjøre inn i en bil eller en murvegg. Parkeringssensorene har et perspektiv på 360° for hastigheter under 13 km/t, og har 11 sensorer plassert langs de nedre kantene foran, på siden og bak på den splitter nye 500 «la Prima», som oppdager enhver hindring rundt kjøretøyet og gir beskjed til føreren om objekter i nærheten.

INGEN BLINDSONER

Blindsoner tilhører fortiden: For hastigheter mellom 15 km/t og 140 km/t har nye 500 «la Prima» en ultralydsensor som oppdager objekter i blindsonene både på sidene og bak bilen, og som vil varsle deg med et lydsignal og et lys på sidespeilet.

RYGGEKAMERA

Hold øye med alt på en enkel måte, også bak deg. Ryggekameraet overfører et høyoppløselig bilde av det som ligger bak bilen som er klart og skarpt, direkte til den nye 500 «la Prima» infotainment-skjermen. Bildene vises med dynamiske rutenettlinjer og en grafikk med midtlinje justerer veiledende linjer når rattet vris, slik at føreren får en bedre oppfatning av avstanden.

BREMSER FOR DEG

Enda mer sikkerhet for deg og alle andre på veien: Alle nye 500 «la Prima» bremser automatisk for å unngå eller redusere kollisjon med kjøretøy, fotgjengere eller syklister i hastigheter på opptil 130 km/t. Først varsler bilen deg med et lydsignal og en visuell advarsel på instrumentpanelet. Hvis føreren ikke reagerer, hjelper systemet føreren ved å bremse automatisk for å unngå eller redusere en potensiell kollisjon.

HOLDER DEG VÅKEN

Tretthet er ikke lenger et problem: Den splitter nye 500 «la Prima» hjelper deg til å ikke sovne bak rattet. Systemet kan oppdage tretthetstegn ved å overvåke kjøretøyets bevegelser sideveis, og gi føreren råd om å ta en pause. Instrumentpanelet gir en visuell advarsel samt et lydsignal.

HOLDER DEG PÅ RETT SPOR

Kjør trygt i kjørefeltet ditt på en enklere måte: Den nye 500 «la Prima» hjelper deg med å forhindre ufrivillig kryssing av veilinjene, holder deg på sporet med en aktiv handling på rattet og beskytter både deg og andre mot farer. Når funksjonen oppdager at kjøretøyet er i ferd med å utilsiktet bevege seg utenfor kjørefeltet, varsler den føreren ved hjelp av visuelle, hørbare og følbare signaler med vibrering av rattet, slik at man kan justere retning deretter.

NØDANROP

Alltid ved din side, spesielt i en nødssituasjon. I tilfelle av en alvorlig ulykke som forårsaker at kollisjonsputene utløses, videresendes et automatisk nødanrop direkte fra et eget innebygd system i den nye 500 «la Prima» til 112, det europeiske nødnummeret. Samtidig vil plasseringen din og kjøretøyets tilstand bli sendt inn for å gjøre det mulig med en raskere redning. I tillegg vil en nødknapp være lett tilgjengelig foran bakspeilet inne i bilen, slik at hjelp kan tilkalles raskt i en nødsituasjon.*

 

* Systemet aktiveres kun i tilfelle alvorlig ulykke og kollisjonsputeutløsing.

CINEMARA INFOTAINMENT

Det splitter nye Cinerama Infotainment-systemet i den nye Fiat 500 «la Prima» med sin 10,25″ HD-skjerm, er alltid bredt og klart foran øynene dine. Den ultraraske Bluetooth-paringen kobler til alle smarttelefonene i bybilen på mindre enn 5 sekunder fra døren åpnes.

Systemet tilbyr et intuitivt, brukervennlig, tilpassbart grensesnitt, der føreren kan ordne skjermoppsettet etter sine personlige preferanser.

Den nye Cinerama Infotainment er utstyrt med en fullt integrert navigasjonsplattform, som vil bli din kjørepartner uansett hvor reisen din tar deg. Systemet viser sjåføren oppdatert trafikkinformasjon, oppdatert hvert 30. sekund, inkludert trafikkdensitet, fotobokser, parkering og destinasjonsværinformasjon. 3D-kartnavigasjonen kan visualiseres også på den 7” digitale skjermen.

For enklere interaksjon er et talespråksystem med naturlig språk, slik at du samhandler med bilen ved kun å si «Hei Fiat».

Du kan koble til smarttelefonen trådløst og se favorittappene dine på den store skjermen. På den nye 500 «la Prima» er det også tilgjengelige en trådløs mobil lader som alltid kobles til og lades.

TRÅDLØS ANDROID AUTO™

WIRELESS ANDROID AUTO™

Den splitter nye 500 «la Prima» er også kompatibel med Android Auto™, og kan kobles til trådløst (med kompatible telefoner). Når smarttelefonen er koblet til bilen, viser det brukervennlige grensesnittet appene dine på Uconnect™-skjermen på 10,25″. Du kan styre musikk og kontakter, og takket være Google Maps kan du utforske kart og trafikkforhold i sanntid, direkte fra berøringsskjermen og uten å påvirke sikkerheten.

Google, Google Play, Android Auto er varemerker som tilhører Google LLC.

Hvis du vil bruke Android Auto på bilskjermen, trenger du et Android Auto-kompatibelt kjøretøy, en Android-telefon som bruker Android 5.0 eller nyere samt Android Auto-appen.

For å bruke Android Auto Wireless må du ha en av følgende :

• En smarttelefon med Android 11.0 og et Wi-Fi-nettverk på 5 GHz. I EU må smarttelefoner oppfylle ytterligere forskriftsmessige krav for å kunne bruke Wi-Fi-nettverket på 5 GHz i bilen.
• Google eller Samsung smarttelefon med Android 10.0 eller  Samsung Galaxy S8, Galaxy S8 + eller Note 8-telefon som bruker Android 9.0.

TRÅDLØS APPLE CARPLAY

Koble iPhone til skjermen på 10,25″ for Uconnect™, og kontroller Apple CarPlay trådløst med Siri-stemmekontroll eller via berøringsskjermen. Trådløs Apple CarPlay er den smartere og sikrere måten å bruke iPhone i bilen på. Du kan få veibeskrivelser, ringe, sende og motta meldinger og lytte til Apple Music, lydbøker eller podcaster mens du fortsatt holder fokus på veien.

TILKOBLING

Den splitter nye 500 «la Prima» er utstyrt med et komplett utvalg av toppmoderne tilkoblings-funksjoner, både innvendig og utvendig, inkludert en helt ny mobilapplikasjon. FIAT-appen lar deg styre den nye 500 «la Prima» når som helst og fra hvor som helst. Oppdag alle funksjonene.

MY ASSISTANT

My Assistant holder deg trygg, uansett hvor du drar. Den splitter nye 500 «la Prima» kan foreta nødanrop gjennom et taklys*, for å kontakte en dedikert assistent eller for å be om veihjelp, direkte fra bilens berøringsskjerm eller gjennom FIAT-appen.

* Nødanropet er ikke tilgjengelig fra bilens berøringsskjerm eller via FIAT-appen

MY REMOTE

Med My Remote kan du finne posisjonen til den nye 500 «la Prima» direkte fra smarttelefonen. Og det er ikke alt. Fra mobilappen kan du også låse og åpne dørene, sjekke ladenivået og planlegge klimaanlegget og kjøretøyladingen. I tillegg, med stemmeassistenttjeneste «At-Home Digital Assistant», kan du samhandle med din helt nye 500 eksternt.