SIKKERHET

Fiat 500e er en liten elbil med stil og sjarm som ikke går på kompromiss med sikkerhetsløsninger. Fiat 500e har blant annet nødbremsassistent, tretthetsovervåking kjørefeltkontroll, selvkjørende nivå 2 med veibaneassistent, ryggekamera med 360° droneperspektiv og hele seks airbags.

LA BILEN GJØRE MER AV JOBBEN

Din nye 500 la Prima kan lese veiskilt og foreslå hvilken hastighet du bør holde. Deretter, når du har satt hastigheten og avstanden til nærmeste kjøretøy foran med rattknappene, holder systemet avstanden automatisk (ved kjøring over 30 km/t), og stopper når trafikken foran tilsier det.

Illustrasjon av hastighets- og avstandskontroll

TRYGG I EGET KJØREFELT

Når du ligger over 60 km/t, registrerer 500 la Prima kant- og midtlinjene på veien og holder deg i midten av kjørefeltet, noe som gjør reisen tryggere og mindre stressende.

ENKLERE PARKERING

Nå er det slutt på å dunke bort i andre biler eller vegger når du parkerer. Med 11 parkeringssensorer har du full oversikt 360° rundt bilen når hastigheten er under 13 km/t.

 

INGEN BLINDSONER

Blindsoner tilhører fortiden: For hastigheter mellom 15 km/t og 140 km/t har nye 500 la prima en ultralydsensor som oppdager objekter i blindsonene, både på sidene og bak bilen, og vil varsle med et lydsignal og et lys på sidespeilet.

RYGGEKAMERA

Ryggekameraet overfører et skarpt og tydelig bilde til infotainment-skjermen av det som ligger bak bilen. Bildene vises med dynamiske hjelpelinjer som guider deg under rygging.

Illustrasjon av ryggekamera

AUTOMATISK NØDBREMS

Enda mer sikkerhet for deg og alle andre på veien: I hastigheter på opptil 130 km/t vil 500 la Prima bremse automatisk for å unngå eller redusere risikoen for kollisjon med kjøretøy, fotgjengere eller syklister. Først varsler bilen deg med et lydsignal og en visuell advarsel på instrumentpanelet. Hvis du ikke reagerer, bremser systemet automatisk for å unngå eller redusere omfanget av en potensiell kollisjon.

Illustrasjon av automatisk nødbrems

HOLDER DEG VÅKEN

500 la Prima hjelper deg med å ikke sovne bak rattet. Systemet kan oppdage tretthetstegn ved å overvåke kjøretøyets bevegelser sideveis, og gi føreren råd om å ta en pause. Instrumentpanelet gir en visuell advarsel samt et lydsignal.

Illustrasjon av tretthetssystemet

HOLDER DEG PÅ RETT SPOR

Kjør trygt i kjørefeltet ditt på en enklere måte: 500 la Prima hjelper deg med å forhindre ufrivillig kryssing av veilinjene og beskytter både deg og andre mot farer. Når funksjonen oppdager at bilen er i ferd med å bevege seg utilsiktet utenfor kjørefeltet, varsler det føreren ved hjelp av visuelle, hørbare og følbare signaler med vibrering av rattet, slik at du kan justere retning deretter.

NØDANROP

I tilfelle av en alvorlig ulykke som forårsaker at kollisjonsputene utløses, videresendes et automatisk nødanrop direkte fra et eget innebygd system til 112, det europeiske nødnummeret. Samtidig vil plasseringen din og kjøretøyets tilstand bli sendt inn slik at ingen tid går tapt ved utrykning. I tillegg er en nødknapp lett tilgjengelig på bakspeilet inne i bilen slik at hjelp kan tilkalles raskt i en nødsituasjon.*

* Systemet aktiveres kun i tilfelle alvorlig ulykke og kollisjonsputeutløsing.

Grå 500 med varseltegn bak