Skip to content Skip to navigation


Fiat 600e: Elektrisk sjarm som kjører over 400 km

Fiat vender tilbake til B-segmentet


Med en lengde på 4,17 meter og en rekkevidde på over 400 km (WLTP), vil Fiat 600e appellere til både bymennesker og de som vil på lengre turer.

Fiat 600e er ikonisk på utsiden og Dolce Vita på innsiden. Dolce Vita – det søte liv - er viktig i Italia, og 600e skal vise deg den italienske livsstilen. Med sitt kule design og funksjoner som fargeterapi og massasje, kan 600e oppleves med alle sanser. Toppmodellen blir Fiat 600e La Prima, mens en innstegsmodell får navnet 600e (RED).

- Fiat 600e utvider det elektriske programmet til Fiat betydelig. Med 600e vil Fiat bli betydelig mer relevant i Norge, og kombinasjonen av italiensk stil og praktiske funksjoner, vil gjøre både ukedager og helger til gode bilopplevelser. Vi ser frem til å tilby 600e med over 400 kilometer rekkevidde i Norge, sier Harald Svindseth, fungerende merkesjef for Fiat hos Bertel O. Steen.

Fiat fortsetter nå med bærekraftig bymobilitet. 600e er betydelig større enn 500e, men likevel kompakt og smidig i et bymiljø. Den har større plass, økt rekkevidde og mer av Dolce Vita-følelsen.

Den nye Fiat 600e representerer den ideelle løsningen for mange. Den skal kombinere merkets verdier og italienske stil, samt at den skal være både kul og lekker. Den skal også romme opptil fem personer, ha plass til mye bagasje og tilby alle sikkerhetssystemer som inngår i selvkjøring nivå 2.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få oppdateringer om 600e og andre nyheter fra Fiat-universet.


Nye Fiat 600e kommer snart


600e blir en femdørs bil med fem seter, bagasjerom som rommer 360 liter pluss 15 liter rundt om i interiøret. Personlige eiendeler kan oppbevares i den smarte sentrale tunnelen mellom forsetene og fleksible koppholdere holder forfriskningene på plass. Bilen er også utstyrt med motorisert bakluke.

Motor og batteri er velkjente komponenter fra Stellantis. Batteriet har en bruttokapasitet på 54 kWt og det gir en rekkevidde på drøyt 400 kilometer målt med WLTP-metoden. Motoren yter 156 hestekrefter og 260 newtonmeter.

600e er utstyrt med et 100 kilowatt hurtigladersystem og dette gjør at batteriet kan lades fra 20 til 80 prosent på ned mot 27 minutter. Den kommer også med 11 kilowatt ombordlader.

Fiat 600e, også omtalt som storesøsteren til 500e, tar navnet sitt fra den opprinnelige 600-modellen fra 50-tallet, og bringer med seg italiensk kulhet og frisk stil. Både eksteriør- og interiørdesignet uttrykker den italienske følelsen og Dolce Vita-filosofien.

Sammenlignet med 500e har den nye 600e et skarpere utseende og en mer markant front. Den har også en 600-kromsignatur, både foran og på sidene, og en fornyet LED lysidentitet. Det dynamiske eksteriøret forsterkes av mulighet for 18-tommers felger, svarte matte sidepaneler og hjulbuer. I logoen på støtfangeren bak finner du også en dekor med farger fra det italienske flagget.

Innvendig tilbyr 600e fargeterapi i kraft av åtte farger, både på infotainmentskjermen og i kupéen. Setene i La Prima er laget av syntetisk skinn med innsydde Fiat-monogram. Setene har også varme og massasje.

Baksetet er delt 40/60 og det finnes flere ladeløsingner for telefoner og andre elektroniske gjenstander.

Det adaptive cruisekontrollsystemet (ACC) bremser og akselererer i samsvar med trafikken. Den intelligente hastighetsassistenten leser fartsgrensene og anbefaler å følge dem, mens blindsonevarslingen bruker ultralydsensorer til å overvåke blindsonene og advarer om hindringer med varsellamper i speilet. Autonome nødbremsesystemer oppdager syklister og fotgjengere, og sjåførovervåkning observerer førerens konsentrasjonsnivå.

Når det kommer til komfort og tilkobling, er den nye Fiat 600e fullpakket med flere funksjoner som vil gjøre hver tur mye mer behagelig og underholdende. En 10,25-tommers skjerm har et moderne infotainmentsystem med trådløs Apple Carplay og Android Auto. Tilkoblet navigasjon fra TomTom er stemmestyrt, kartene oppdateres automatisk og viser tilgjengelig ladestasjoner på turen.

Noen funksjoner i bilen har du også tilgang til via Fiat-appen. Dette er blant annet bruk av lys, horn, sentralåpning/lukking av dører, oppvarming og avkjøling av kupéen.

 To utstyrsvarianter


Fiat 600e kommer i to varianter, (RED) og La Prima. 600e (RED) er perfekt for kunder som ønsker en etisk og miljøvennlig mobilitetsløsning. 600e (RED) er fortsettelsen av partnerskapet med (RED) som ble dannet i 2006 for å støtte kampen mot AIDS. Oppdraget strekker seg nå anda lengre med å støtte forbyggende arbeid mot sykdommer og gjøre behandling tilgjengelig for alle. Hovedfargen på 600e (RED) er rød. Den finnes likevel også i hvit og svart.

Fiat 600e La Prima tilbyr design, teknologi og komfort og gir en maksimal opplevelse av italiensk Dolce Vita. Den er tilgjengelig i fire forskjellige farger som minner om italiensk naturlandskap: Italias sol, Italias hav, Italias jord og Italias himmel.

Som kjent vil ikke Fiat lenger levere biler i fargen grå!

Fiat 600e er ventet til Norge over nyttår.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få oppdateringer om 600e og andre nyheter fra Fiat-universet.