Placeholder image

TEKNOLOGI

Den nye 500 «la Prima» vil bli den første lille bilen til å være selvkjørende på Nivå 2, noe som betyr et overlegent sikkerhetsnivå ved bykjøring. Bilen din vil være din pålitelige medsjåfør: Den kan akselerere, bremse og holde deg i riktig kjørefelt på en autonom måte.
FIAT-MEDSJÅFØR
Den nye 500 «la Prima» vil kunne gjøre pendlingen din mer problemfri på mange måter. Først og fremst vil bilen lese veiskiltene og foreslå hvilken fart du bør holde på hver enkelt vei. Når du har valgt ønsket fart og avstand ved hjelp av knappene på rattet, vil systemet autonomt holde avstanden til bilen foran (over 30 km/t), holde deg i midten av kjørefeltet (over 60 km/t) og stoppe kjøretøyet når trafikken krever det.
Bildene er veiledende. Salget starter medio 2020.
TRYGT I DITT KJØREFELT

Når du kjører i over 60 km/t, vil den nye 500 «la Prima» kjenne igjen linjene på veien og autonomt holde deg innenfor kjørefeltet, noe som gjør reisen tryggere og mindre stressende.

ENKLERE PARKERING
Når du manøvrerer i lav fart vil du ikke lenger ved et uhell komme borti en annen bil eller en murkant. Parkeringssensorene har et perspektiv på 360° for hastigheter under 13 km/t og har 11 sensorer plassert langs de nedre kantene foran, på siden og bak på den nye 500 «la Prima» og vil oppdage enhver hindring rundt kjøretøyet og gi beskjed til føreren om at en hindring er i nærheten.
INGEN BLINDSONER
Når kjøretøyet går raskere, mellom 15 km/t og 140 km/t, vil den nye 500 «la Prima» ha en ultralydsensor som kan oppdage objekter i blindsonene både på sidene og bak bilen, og vil varsle deg med et lydsignal og et lys på sidespeilet.
RYGGEKAMERA
Ryggekameraet vil overføre høyoppløselige og skarpe bilder av hva som befinner seg bak deg direkte til infotainment-skjermen i din nye 500 «la Prima». Bildene vises med dynamiske rutenettlinjer og en grafikk med midtlinje justerer veiledende linjer når rattet vris, slik at føreren får en bedre oppfatning av avstanden.
BREMSER FOR DEG
Den nye 500 «la Prima» vil automatisk bremse for å unngå eller redusere virkningen av en kollisjon med kjøretøyet foran, fotgjengere eller syklister, opptil en hastighet på 130 km/t. Først vil bilen bare varsle deg med et lydsignal og en visuell advarsel på instrumentpanelet. Dersom føreren ikke reagerer, vil systemet hjelpe føreren ved å bremse for å unngå eller redusere en potensiell kollisjon.
HOLDER DEG VÅKEN
Den nye 500 «la Prima» vil hjelpe deg til å ikke sovne bak rattet. Systemet kan oppdage tretthetstegn ved å overvåke kjøretøyets sideveis bevegelser, samt gi føreren råd om å ta en pause. En visuell og hørbar advarsel vil vises på instrumentpanelet.
HOLDER DEG PÅ RETT SPOR
Den nye 500 «la Prima» vil hjelpe deg til å unngå utilsiktet kryssing av veioppmerking og holde deg på rett spor ved hjelp av aktiv rattkontroll for å beskytte deg og andre fra farer. Når funksjonen oppdager at kjøretøyet er i ferd med å utilsiktet bevege seg utenfor kjørefeltet, varsler den føreren ved hjelp av et visuelt, hørbart og følbart signaler med vibrering av rattet, slik at man kan justere retning deretter.
NØDANROP
Dersom en alvorlig ulykke skulle finne sted og kollisjonsputene løses ut, vil et nødanrop automatisk bli sendt fra et eget innebygd system i nye 500 «la Prima» til det internasjonale nødnummeret, 112. Samtidig vil plasseringen din og kjøretøyets tilstand bli sendt inn raskest mulig redning. I tillegg vil en nødknapp være lett tilgjengelig foran bakspeilet inne i bilen, slik at hjelp kan raskt tilkalles i en nødsituasjon.
Bildene er veiledende. Salget starter medio 2020.